Truckers treff og Convoy med gaver til sykehusets barneavdeling

01.01.2015

Tekst og bilder: Svein-Ove Arnesen

- Vi er omkring 70 biler her nå, forteller en av ildsjelene, Frank Bergvatn, da vi stikker innom lørdag ettermiddag for å lodde stemningen på Østfold Truckers treff 2015 i Råde.

Selv er den godeste Bergvatn både sliten og litt gearet samtidig etter at han «har vært helt propell» denne helgen for å få alt på plass.

- Vi må få rette en stor takk til politiet og vegvesen/vegdirektoratet denne gang. Politiet møtte oss og geleidet oss inn i sentrum mens de twitret og ba publikum om forståelse. Vegdirektoratet har også gitt oss fritak fra kjøre- og hviletiden under konvoien. Akkurat det har vi jobbet mye med å få til.
Og ikke minst må vi rette en kjempetakk til Fredrikstad kommunes folk som sto opp klokken 08.00 lørdag morgen og sperret gater slik at konvoien vår fikk kjøre opp til sykehuset i Fredrikstad. Det var fantastisk godt gjort, forteller han mens han multitasker ved å vinke de andre gutta i «styret» bort til oss under praten.
Konvoi til sykehuset
- Det er konvoien til sykehuset i Fredrikstad som er høydepunktet for mange, sier gutta idet de doserer seg selv bortover planet som senere skal fungere som scene for bandet «The Rockabilly Rebels» lørdag kveld.
Ved formiddagen samme dag samlet nemlig 46 biler seg og kjørte samlet konvoi til sykehuset der de donerte leker for seks tusen kroner samt en sjekk på åtte tusen kroner til barneavdelingen på sykehuset.
Se hvem som stilte i konvoien i videoen under.

- Det var stort, forteller de. - Det å se gleden i barnas øyne da de fikk en gave eller fikk sitte på en runde rundt kvartalet i lastebil, var ubetalelig. Legene ved sykehuset var også veldig imøtekommende og sykepleiere sjekket om radiostyrte biler kunne interferere med ustyret på sykehuset. Da det var i orden, kjørte også Østfold RC Truckers modellbiler i gangene.

- Det vanskeligste var faktisk da vi var i leketøybutikken og skulle handle leker. Alle ville jo bare kjøpe små lastebiler, men vi forsto at det kunne være små jenter på sykehuset også, så vi måtte iallefall prøve å finne noe til dem også, ler Bergvatn.
- Hvorfor arrangerer dere dette treffet?
- Hvorfor ikke? Det er sosialt, vi gjør en god gjerning og det er ikke kommersielt. Vi trenger slike arenaer. Det koster to hundre kroner å komme inn med bil, men da kan man også dusje og ha fine fasiliteter. Vi setter opp griller, ordner underholdning og vi har også fått noen sponsorer med på laget.
Det er tredje gangen Østfold Truckers treff arrangeres. Det vokser litt fra år til år. Treffet pågår til søndag klokken 15.00 og det er bare å komme innom Råde idrettspark, avslutter arrangørene.
Dersom du er i Råde og hører bankelyder, er det sannsynligvis bare fra trommene til bandet. Vi kaller det "Rådebank". Stikk innom da vel!